SPRINT ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΙΑΘΛΟ

Lake Prespa Challenge

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόκειται για έναν αγώνα Sprint Ορεινού Τριάθλου που θα γίνει το Σάββατο 11/9/2021 στην περιοχή των Πρεσπών.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην πλαζ Λαιμού στη Μεγάλη Πρέσπα, όπου θα πραγματοποιηθεί το σκέλος της κολύμβησης, σε τριγωνική διαδρομή, συνολικής απόστασης 750m.

Το σκέλος της ορεινής ποδηλασίας θα ξεκινήσει από την όχθη της λίμνης (Ζώνη Αλλαγής). Η διαδρομή, συνολικού μήκους 15Km, κινείται σε χωματόδρομο με μεγάλες ευθείες με μικρή υψομετρική διαφορά (120μ και μέση κλίση 1,5%).

Η διαδρομή του τρεξίματος, μήκους 5Km, θα γίνει σε χωματόδρομο που κινείται παράλληλα με την λίμνη. Και αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει μεγάλες ευθείες με ελάχιστη υψομετρική διαφορά (34μ και μέση κλίση 1,3%).

Συνολική Διαδρομή

Θα πραγματοποιηθούν ατομικός αγώνας και αγώνας σκυταλοδρομίας καθώς και κατηγορία e-bike (ατομικός & σκυταλοδρομία).

Στον αγώνα σκυταλοδρομίας μπορούν να συμμετέχουν και μικτές ομάδες ανδρών – γυναικών.

Μια ομάδα σκυταλοδρομίας μπορεί να αποτελείται από 2 άτομα. Έτσι ο ένας από τους δύο αθλητές θα συμμετέχει σε δύο αγωνίσματα. Για την κατάταξη σε ηλικιακή ομάδα, η ηλικία του αθλητή που θα συμμετέχει σε δύο αγωνίσματα μετράει δύο φορές (μία για κάθε αγώνισμα).


Πρόγραμμα

Παρασκευή 10/9/2021
15:00 – 20:00Λειτουργία Γραμματείας στον Λαιμό Πρεσπών
18:00Τεχνική Ενημέρωση για το Sprint Τρίαθλο
20:00Pasta Party για τους αθλητές του Sprint Τρίαθλου
Σάββατο 11/9/2021Αγώνας Sprint Ορεινού Τριάθλου
12:00Τοποθέτηση Ποδηλάτων στην Ζώνη Αλλαγής
12:30Εκκίνηση Αγώνα Sprint Ορεινού Τριάθλου
15:00Απονομή επάθλων και λήξη αγώνα Sprint

Θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Αποστάσεις Sprint Ορεινού Τριάθλου


Κολύμβηση 750m στην Μεγάλη Πρέσπα


Ποδηλασία 15 Km (Υψομετρική διαφορά 120m μέση κλίση 1,5%))


Τρέξιμο 5Km σε χωμάτινη διαδρομή (Υψομετρική διαφορά 34μ μέση κλίση 1,3%)


Κατηγορίες – Βραβεύσεις

Θα υπάρξει βράβευση για τις 3 πρώτες θέσεις στις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑτομικόΣκυταλοδρομία
16-18Σύνολο ηλικίας έως 100 ετών
19-29 ετώνΣύνολο ηλικίας 101-120 ετών
30-39Σύνολο ηλικίας 121+ ετών
40-49
50-59
60+

Παροχές

  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Αναμνηστικό δίπλωμα αγώνα
  • Μπλουζάκι αγώνα
  • Αριθμός αθλητή
  • Κολυμβητικό σκουφάκι
  • Ζώνη ανάρτησης αριθμού αθλητή (Race belt)
  • Διατροφή αγώνα (gel) και σταθμοί ανεφοδιασμού
  • Δωρεάν γεύμα στο pasta party της διοργάνωσης

Κανονισμοί

1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο racefinder.gr και την υπεύθυνη δήλωση που θα σας δοθεί στην γραμματεία του αγώνα. Για τους αγωνιζόμενους ηλικίας 16-18 ετών απαιτείται υπεύθυνη δήλωση – συναίνεση για συμμετοχή στον αγώνα από τον γονέα ή κηδεμόνα, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

2) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το  σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

3) Για όσους το επιθυμούν, στην κολύμβηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν μάσκα και αναπνευστήρα, όμως δεν δικαιούνται κατάταξη στις 3 πρώτες θέσεις.

4) Για το σκέλος της ποδηλασίας ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όσον αφορά στη διεξαγωγή του αγώνα καθώς και τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων.

5) Ο αγώνας θα γίνει με κανονισμούς drafting.

6) Κατά την διάρκεια των σκελών της ποδηλασίας και του τρεξίματος το πάνω μέρος του σώματος (από την μέση και πάνω) πρέπει να είναι καλυμμένο.

7) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας.

8) Το τσιπ χρονομέτρησης τοποθετείται στον αστράγαλο του δεξιού ή αριστερού ποδιού.

9) Ο κάθε αγωνιζόμενος παραλαμβάνει 4 αυτοκόλλητα καθώς και μια race belt με τον αριθμό συμμετοχής. Τα 2 μικρά αυτοκόλλητα τοποθετούνται δεξιά και αριστερά στο κράνος. Τα 2 μεγάλα αυτοκόλλητα τοποθετούνται στο τιμόνι και στο παλουκόσελο του ποδηλάτου.

10) Αθλητής που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

11) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι όπου θα πρέπει να βάλετε μόνο τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης. Το καλάθι σας ΔΕΝ είναι για φύλαξη αντικειμένων εκτός αγωνιστικού εξοπλισμού.

12) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για «ακαταστασία» είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

13) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

14) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

15) Μετά την έξοδο από το νερό, οι αθλητές εισέρχονται στην περιοχή αλλαγών από την δεξιά πλευρά. Εξέρχονται για την ποδηλασία από την αριστερή πλευρά όπου ανεβαίνουν και στο ποδήλατο. Το κατέβασμα  από το ποδήλατο είναι στην ζώνη αλλαγής και οι αθλητές κατευθύνονται για να μπουν από την δεξιά πλευρά της ζώνης. Κατόπιν εξέρχονται από την αριστερή πλευρά της ζώνης για να ξεκινήσουν για το τρέξιμο.

16) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός της ζώνης αλλαγής δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

17) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

18) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση πριν την έναρξη του αγώνα κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

19) Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αγωνιζόμενους.

20) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς τους αγώνα και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.

21) Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ανά κατηγορία είναι πέντε (5) άτομα στο ατομικό ή πέντε (5) ομάδες στη σκυταλοδρομία.

22) Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών, η κατηγορία συγχωνεύεται με την προηγούμενη.


Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 24:00.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των παραπάνω κανονισμών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά με την υποστήριξη της racefinder.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τους αγωνιζόμενους ηλικίας 16-18 ετών απαιτείται υπεύθυνη δήλωση – συναίνεση για συμμετοχή στον αγώνα από τον γονέα ή κηδεμόνα, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.


Κόστος Συμμετοχής

Ανάλογα με την χρονική περίοδο που θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής, το κόστος διαμορφώνεται σύμφωνα με τα παρακάτω:

Έως καιΑΤΟΜΙΚΟ ΤΡΙΑΘΛΟΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ
15/830€80€ / ομάδα
5/940€100€ / ομάδα

Πολιτική Ακυρώσεων

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μέχρι και τις 25/8. Στην περίπτωση αυτή θα επιστραφεί το 50% του ποσού που έχει κατατεθεί, με την προϋπόθεση πως έχει σταλεί η ιατρική βεβαίωση.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ακύρωσης μετά τις 25/8, το ποσόν συμμετοχής που έχει κατατεθεί, δεν επιστρέφεται.

Παρατηρήσεις

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί κάτω από καιρικές συνθήκες, ο οποίες θα θεωρηθούν ασφαλείς ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των συμμετεχόντων στον αγώνα (αθλητών, κριτών κ.λ.π.).

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή και για οποιαδήποτε μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης και των χορηγών επικοινωνίας. Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό για λόγους διαφήμισης,προώθησης και ενημέρωσης.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ