ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΙΑΘΛΟ

13 Σεπτεμβρίου 2020

Ακολουθούμε τα χνάρια της καφέ αρκούδας, του κυρίαρχου ζώου της περιοχής, που στις όχθες της Πρέσπας θα κυνηγήσει ψάρια και θα μάθει στα μικρά της πώς να τα ψαρεύουν, θα ανηφορίσει στις πλαγιές του Βαρνούντα για να βρει καταφύγιο και θα κατηφορίσει προς το Πισοδέρι για να τρυγήσει τις κορομηλιές και τις αγριομηλιές.

Πάνω σ’ αυτό το δρόμο της, η κολύμβηση θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Πρέσπα, η διαδρομή του ορεινού ποδηλάτου θα διασχίσει το όρος Βαρνούντα, για να καταλήξει στην άλλη πλευρά, στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας Πισοδερίου, όπου θα γίνει και το σκέλος του τρεξίματος.

Ο αγώνας αυτός δεν ακολουθεί την κλασσική κυκλική μορφή αλλά πρόκειται για διάσχιση (point-to-point) όπου η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνονται σε διαφορετικά σημεία. Για τον λόγο αυτό οι ζώνες αλλαγής θα είναι δύο (2). Τα σκέλη της ποδηλασίας και του τρεξίματος γίνονται εξ ολοκλήρου σε χωμάτινες διαδρομές.

Πρόκειται για έναν ορεινό αγώνα Cross triathlon (point-to-point).

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην πλαζ “Κούλα” στη Μεγάλη Πρέσπα, όπου θα πραγματοποιηθεί το σκέλος της κολύμβησης.

Το σκέλος της ποδηλασίας θα ξεκινήσει 200 μ από την όχθη της λίμνης (Ζώνη Αλλαγής 1) και, διασχίζοντας το όρος Βαρνούντα, θα καταλήξει στην Βίγλα Πισοδερίου, στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο (Ζώνη Αλλαγής 2).

Από εκεί θα ξεκινήσει το σκέλος του τρεξίματος, σε κυκλική διαδρομή στην πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου. Ο τερματισμός θα γίνει στο χιονοδρομικό κέντρο.

Και τα δύο σκέλη της ποδηλασίας και του τρεξίματος, γίνονται σε χωμάτινη διαδρομή, ακολουθώντας δασικούς δρόμους.

Συνολική Διαδρομή

Θα πραγματοποιηθούν ατομικός αγώνας και αγώνας σκυταλοδρομίας.

Στον αγώνα σκυταλοδρομίας μπορούν να συμμετέχουν και μικτές ομάδες ανδρών – γυναικών.

Μια ομάδα σκυταλοδρομίας μπορεί να αποτελείται από 2 άτομα. Έτσι ο ένας από τους δύο αθλητές θα συμμετέχει σε δύο αγωνίσματα. Για την κατάταξη σε ηλικιακή ομάδα, η ηλικία του αθλητή που θα συμμετέχει σε δύο αγωνίσματα μετράει δύο φορές (μία για κάθε αγώνισμα).

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στην σκυταλοδρομία και δεν έχετε ομάδα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε εμείς.Πατήστε εδώ!


Πρόγραμμα

Παρασκευή 11/9/2020
11:00 – 18:00Λειτουργία Γραμματείας
18:00Τεχνική Ενημέρωση για το Sprint Τρίαθλο
20:00Pasta Party για τους αθλητές του Sprint Τρίαθλου
Σάββατο 12/9/2020Αγώνας Sprint Τριάθλου
08:00Τοποθέτηση Ποδηλάτων στην Ζώνη Αλλαγής
09:00Εκκίνηση Αγώνα Sprint Τριάθλου
12:00Απονομή επάθλων και λήξη αγώνα Sprint
11:00 – 18:00Λειτουργία Γραμματείας
18:00Τεχνική Ενημέρωση για το Ορεινό Τρίαθλο
20:00Pasta Party για τους αθλητές του ορεινού τριάθλου
Κυριακή 13/9/2020Αγώνας Ορεινού Τριάθλου
08:00Τοποθέτηση Ποδηλάτων στην Ζώνη Αλλαγής
09:00Εκκίνηση Αγώνα
15:30Απονομές Επάθλων και λήξη αγώνα.

Θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Αποστάσεις Ορεινού Τριάθλου


Κολύμβηση 1.500m στην Μεγάλη Πρέσπα


Ποδηλασία 37 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή (Υψομετρική διαφορά 1.200μ)


Τρέξιμο 10 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή (Υψομετρική διαφορά 500μ)


Κατηγορίες – Βραβεύσεις

Θα υπάρξει βράβευση για τις 3 πρώτες θέσεις στις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ατομικό Τρίαθλο Ανδρών Ατομικό Τριάθλο ΓυναικώνΣκυταλοδρομία Τριάθλου ΑνδρώνΣκυταλοδρομία Τριάθλου Γυναικών Σκυταλοδρομία Τριάθλου Μικτές
18-29 ετών18-29 ετώνΣύνολο ηλικίας έως 100 ετώνΣύνολο ηλικίας έως 100 ετώνΣύνολο ηλικίας έως 100 ετών
30-39 30-39Σύνολο ηλικίας 101-120 ετώνΣύνολο ηλικίας 101-120 ετώνΣύνολο ηλικίας 101-120 ετών
40-49 40-49Σύνολο ηλικίας 121+ ετώνΣύνολο ηλικίας 121+ ετώνΣύνολο ηλικίας 121+ ετών
50-5950-59
60+60+

Παροχές

  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Ζωντανή μετάδοση αποτελεσμάτων
  • Αναμνηστικό δίπλωμα αγώνα
  • Μπλουζάκι αγώνα
  • Αριθμός αθλητή
  • Κολυμβητικό σκουφάκι
  • Ζώνη ανάρτησης αριθμού αθλητή (Race belt)
  • Διατροφή αγώνα (gel, power bar) και σταθμοί ανεφοδιασμού
  • Δωρεάν γεύμα στο pasta party της διοργάνωσης
  • Δωρεάν επιστροφή των αθλητών από τον χώρο του τερματισμού έως αυτόν της εκκίνησης

Κανονισμοί

1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής.

2) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το  σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

3) Για όσους το επιθυμούν, στην κολύμβηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν μάσκα και αναπνευστήρα, όμως δεν δικαιούνται κατάταξη στις 3 πρώτες θέσεις.

4) Για το σκέλος της ποδηλασίας ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όσον αφορά στη διεξαγωγή του αγώνα καθώς και τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων.

5) Ο αγώνας θα γίνει με κανονισμούς drafting.

6) Κατά την διάρκεια των σκελών της ποδηλασίας και του τρεξίματος το πάνω μέρος του σώματος (από την μέση και πάνω) πρέπει να είναι καλυμμένο.

7) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας.

8) Το τσιπ χρονομέτρησης τοποθετείται στον αστράγαλο του δεξιού ή αριστερού ποδιού.

9) Ο κάθε αγωνιζόμενος παραλαμβάνει 4 αυτοκόλλητα καθώς και μια race belt με τον αριθμό συμμετοχής. Τα 2 μικρά αυτοκόλλητα τοποθετούνται δεξιά και αριστερά στο κράνος. Τα 2 μεγάλα αυτοκόλλητα τοποθετούνται στο τιμόνι και στο παλουκόσελο του ποδηλάτου.

10) Αθλητής που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

11) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι όπου θα πρέπει να βάλετε μόνο τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης. Το καλάθι σας ΔΕΝ είναι για φύλαξη αντικειμένων εκτός αγωνιστικού εξοπλισμού. Στη γραμματεία της διοργάνωσης στο χώρο εκκίνησης, θα υπάρχει χώρος φύλαξης των προσωπικών σας αντικειμένων.

12) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για «ακαταστασία» είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

13) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

14) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.

15) Μετά την έξοδο από το νερό, οι αθλητές εισέρχονται στην περιοχή αλλαγών από την κάτω πλευρά. Εξέρχονται για την ποδηλασία από την πάνω πλευρά όπου ανεβαίνουν και στο ποδήλατο. Το κατέβασμα  από το ποδήλατο είναι στην επόμενη ζώνη αλλαγής και οι αθλητές κατευθύνονται για να μπουν από την κάτω πλευρά της ζώνης. Κατόπιν εξέρχονται από την κάτω πλευρά της ζώνης για να ξεκινήσουν για το τρέξιμο.

16) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

17) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

18) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση πριν την έναρξη του αγώνα κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

19) Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αγωνιζόμενους.

20) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς τους αγώνα και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.

21) Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ανά κατηγορία είναι πέντε (5) άτομα στο ατομικό ή πέντε (5) ομάδες στη σκυταλοδρομία.

22) Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών, η κατηγορία συγχωνεύεται με την προηγούμενη.


Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των παραπάνω κανονισμών.

Οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά με την υποστήριξη της racefinder.gr.

Υπάρχει δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής την παραμονή του αγώνα, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου έως τις 18:00, στην γραμματεία του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση.


Κόστος Συμμετοχής

Ανάλογα με την χρονική περίοδο που θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής, το κόστος διαμορφώνεται σύμφωνα με τα παρακάτω:

Έως καιΑΤΟΜΙΚΟ ΤΡΙΑΘΛΟΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ
31/855€30€ / άτομο
12/970€35€ / άτομο

Πολιτική Ακυρώσεων

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μέχρι και τις 31/8. Στην περίπτωση αυτή θα επιστραφεί το 50% του ποσού που έχει κατατεθεί, με την προϋπόθεση πως έχει σταλεί η ιατρική βεβαίωση.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ακύρωσης μετά τις 31/8, το ποσόν συμμετοχής που έχει κατατεθεί, δεν επιστρέφεται.


Μεταφορά Αθλητών

Μετά το τέλος του αγώνα, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των αθλητών, με λεωφορείο, από την Ζώνη Αλλαγής 2 (Βίγλα Πισοδερίου) έως την Ζώνη Αλλαγής 1 (Μεγάλη Πρέσπα), ώστε να παραλάβουν τα αυτοκίνητα ή τα πράγματα τους. Η διαδρομή είναι 30Km και η διάρκεια της είναι περίπου 30min.

Τα ποδήλατα των αθλητών θα παραμείνουν, φυλασσόμενα, στην Ζώνη Αλλαγής 2, μέχρι οι αθλητές να επιστρέψουν και να τα παραλάβουν.


Παρατηρήσεις

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί κάτω από καιρικές συνθήκες, ο οποίες θα θεωρούνται ασφαλείς και δεν θα τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των συμμετεχόντων στον αγώνα (αθλητών, κριτών, εθελοντών κ.λ.π.). Η κίνηση σε αλπικό πεδίο αποτελεί την ιδιαιτερότητα του αγώνα αυτού.

Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να αντιλαμβάνονται πως η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον και η έκθεση τους σε πιθανές αντίξοες καιρικές συνθήκες ενέχει κινδύνους για την υγεία τους.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή και για οποιαδήποτε μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης και των χορηγών επικοινωνίας. Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό για λόγους διαφήμισης,προώθησης και ενημέρωσης.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ